0
Vašata košnička

УТРИНСКА РУТИНА

 

  1. ПЕНА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЛИЦЕ

Наутро нанесете ја лесната Горсен пена за чистење на влажно лице и врат. Нежно масирајте, а потоа исплакнете со топла вода.

 

2. СЕРУМ „Fresh skin“

Нанесете го серумот и масирајте ја чистата кожа на лицето, вратот и деколтето со нежни кружни движења.

 

3. КРЕМ „DIAMOND“

Нанесете го кремот наутро, со нежни кружни движења на кожата на лицето и вратот.

 

ВЕЧЕРНА РУТИНА

 

МЕТОД НА ДВОЈНО ЧИСТЕЊЕ

 

  1. ГОРСЕН МЛЕКО ЗА ЧИСТЕЊЕ ЛИЦЕ – Нанесете го млекото со парче памучна вата на пределот на лицето и со нежни движења отстранете ја шминката и нечистотијата и исплакнете.
  2. ГОРСЕН ПЕНА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЛИЦЕ – Навечер нанесете ја на влажно лице и врат лесната Горсен пена за чистење. Нежно масирајте, а потоа исплакнете со топла вода

3. СЕРУМ „Fresh skin“

Нанесете го серумот и масирајте ја чистата кожа на лицето, вратот и деколтето со нежни кружни движења.

4. СЕРУМ „DIAMOND“

Додека кожата е влажна од серумот „Fresh skin“, нанесете 2-3 капки Diamond серум и нежно масирајте.

 

5. КРЕМ „DIAMOND“

Откако ќе се впијат претходно нанесените серуми, нанесете го кремот со нежни кружни движења на чистата кожа на лицето, вратот и деколтето.

 

***ПИЛИНГ ЗА ЛИЦЕ ГОРСЕН

Како задолжителен дел од секоја рутина, 2-3 пати неделно, нанесете го пилингот на лицето и масирајте со нежни кружни движења, а потоа измијте го.